Generelt
Mindst en af jer skal være medlem af folkekirken, for at I kan blive viet i en folkekirke.

Søborg Kirke
For at være berettiget til vielse i Søborg, uden forbehold, skal I begge være medlem af folkekirken og mindst en af jer skal bo i Søborggaard sogn. Og i kan kontakte kirkekontoret ang. dag og tidspunkt.

Opfylder I ikke ovenstående krav skal I tage kontakt til en af kirkens præster først.

HUSK:
Et kirkebryllup kan sagtens gennemføres i jeans og en bluse, på en tirsdag, hvis I ikke ønsker stort ståhej, men gerne vil det kirkelige med i jeres løfte til hinanden.

Før brylluppet skal I have en prøvelsesattest fra kommunen.
I skal udfylde en ægteskabserklæring og aflevere den til kommunen for at få prøvelsesattesten.
Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab.
Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.
Prøvelsesattesten skal afleveres til kirkens kontor eller til præsten.

Et stykke tid inden bryllupsdagen skal I have en samtale med præsten.
Ved samtalen gennemgås de praktisk ting såvel som betydningen af dagen.
Det er ved denne samtale I aftaler salmer, musik og andet.

OBS: Salmebogen Online.
Hør hvordan salmerne lyder inden I vælger!

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab
Er I blevet borgerligt gift, kan I få en kirkelig velsignelse af ægteskabet.

En kirkelig velsignelse ligner en vielse, med den forskel, at I ikke skal sige ja til at tage hinanden til ægte, fordi I jo allerede er gift.
For at få kirkelig velsignelse i Søborg kirke gælder de samme regler, som for par, der ønsker at blive viet. (se ovenfor).