Samfundshøjskolen - indsigt og udsyn

Samfundshøjskolen er et samarbejde med FO Gladsaxe.
Vi præsenterer en foredragsrække med tankevækkende emner. Foredragsholderne har på hver deres måde, både indsigt i og personlige beretninger om nogle af tidens aktuelle udfordringer.

4 foredrag, 4 tirsdage, kl. 10-12, i sognegården.
Pris: 200 kr., pensionister, efterlønnere og studerende 150 kr.
Tilmelding på www.gladsaxe.fo.dk

1000 km. på cykel med cello

Tirsdag den 12. januar

1000 km. på cykel med cello
Ida Riegels

Mød cellist og cyklist Ida Riegels til en koncert med fortælling.
Ida er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har gennem de seneste år etableret sig som cyklende cellist og blev i foråret 2020 tildelt Danmarks Radios pris “Årest Ildsjæl”.
På programmet er Bachs musik for solo cello og en håndfuld kompositioner af Ida Riegels, som er skrevet med inspiration fra oplevelser på hendes mange koncertrejser.
Undervejs i koncerten vil man også kunne høre om Idas 1.000 km lange koncertrejse på cykel op gennem Europa, og om en tur hele vejen gennem Danmark med celloen på bagagebæreren i 2019.

FN - i verdens tjeneste

Tirsdag den 19. januar

FN -  i verdens tjeneste
Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft fortæller engageret om sin tid i New York under sit formandskab for den 70. generalforsamling i FN, 2015-2016. Vi hører om arbejdet og hans hverdag som formand. Foredraget er også en kort introduktion til FN som organisation, og de udfordringer verdenssamfundet står over for - ikke mindst set i lyset af de seneste års terrorhandlinger, miljøudfordringer og chokerende valgresultater. Verden står over for en lang række udfordringer f.eks. klimaforandringer, miljøkatastrofer, rystende fattigdom og ulighed, krige og terror, der simpelthen ikke kan overkommes medmindre nationerne arbejder sammen og i den sammenhæng er FN uundværlig. I dette foredrag giver Mogens Lykketoft et enestående og topaktuelt indblik i FN´s vigtige arbejde for de 17. verdensmål og sætter dem i et historisk perspektiv.
 

Kina - den truende stormagt

Tirsdag den 26. januar

Kina - den truende stormagt
Viggo Fischer

Oplægget sætter fokus på de stadig mere alvorlige krænkelser af menneskerettighederne og de grusomheder, der møder de kinesere, der går imod undertrykkelsen. Viggo Fischer sætter udfordringen i europæisk sammenhæng. EU er i defensiven over for Kina, økonomisk og politisk. Viggo Fischer har gennem rejser til Kina, senest i 2018 skaffet sig en dyb indsigt i området. Han har i årevis været aktiv i debatten om Kina og er gået klart imod undertrykkelsen i Tibet.
Viggo Fischer har været Folketingsmedlem og bl.a. været formand for Folketingets Udenrigsudvalg,  Folketingets Sikkerhedspolitiske Udvalg og Delegeret ved FN’s generalforsamling

Verdens bedste nyheder

Tirsdag den 2. februar

Verdens bedste nyheder
Clara Halvorsen

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, som har valgt at fokusere på fremskridt og løsninger på verdens udfordringer, frem for konflikt og håbløshed. Engagementschef Clara Halvorsen fortæller om arbejdet og sætter fokus på FN’s verdensmål og alle de konstruktive tiltag, store og små, som er i fuld gang over hele verden. Glæd dig til en velunderbygget og positiv indsigt i tiltagene til løsning af verdens mange udfordringer.
Den gode nyhed er: Det nytter!