Samfundshøjskolen - indsigt og udsyn

Samfundshøjskolen er et samarbejde med FO Gladsaxe.
Vi præsenterer en foredragsrække med tankevækkende emner. Foredragsholderne har på hver deres måde, både indsigt i og personlige beretninger om nogle af tidens aktuelle udfordringer.

4 foredrag, 4 tirsdage, kl. 10-12, i sognegården.
Pris: 200 kr., pensionister, efterlønnere og studerende 150 kr.
Tilmelding på www.gladsaxe.fo.dk

Middle East Peace Orchestre

Tirsdag d. 12. januar

Middle East Peace Orchestre

Henrik Goldschmidt

Henrik Goldschmidt startede for mange år siden et integrationsprojekt mellem jødiske og arabiske unge i Israel/Vestbredden. Det blev til ”The Middle East Peace Orchestre”. Henrik har nu startet et tilsvarende, dog mindre projekt København for børn, for gennem musikken at skabe større tolerance og forståelse folkeslagene imellem.

Reden

Tirsdag d. 21. januar

RedenKFUKs arbejde på Vesterbro

Janne Langebeck

Socialfaglig medarbejder i Reden Janne Langebeck fortæller om arbejdet med en meget udsat gruppe i dagens Danmark. Reden København er både et være- og rådgivningssted, hvor kvinderne kan få en pause fra det hektiske miljø på gaden og få gratis rådgivning og støtte til at skabe en bedre livssituation for sig selv. I Reden København kan kvinderne få rådgivning, gratis mad, støtte og omsorg samt muligheden for overnatning i akutte tilfælde. Samtidig fungerer Reden i mange tilfælde som bisidder i kvindernes kontakt til offentlige myndigheder, og som generel brobygger mellem kvinderne og det sociale system. I Reden København kommer danske og nordiske kvinder, der er i misbrug og gadeprostitution. For at komme i Reden København skal man være 18 år, kvinde og have lovligt ophold i Danmark.  Reden København prøver dog at hjælpe alle, der står i en akut situation. Vi henviser udenlandske kvinder til relevante samarbejdspartnere, herunder vores kolleger i Reden International eller Socialstyrelsens Center mod Menneskehandel. 

Det etiske rod

Tirsdag d. 28. januar

Det etiske rod

Jørgen Carlsen

Med baggrund i sit sæde i Det Etiske Råd vil forstander Jørgen Carlsen fra Testrup Højskole præsentere en række af de etiske problemstillinger, der indgår i Rådets arbejde. Det er ofte problemstillinger, som rummer dilemmaer og modsatrettede hensyn, og som hensætter én i en personlig forlegenhed. Undervejs vil Jørgen Carlsen lade forsamlingen optræde som medlemmer af Etisk Råd. Man skal i fællesskab behandle et af de spørgsmål, som har været oppe i Rådet.

Et Grøndland i forandring

Tirsdag d. 4. februar

Et Grønland i Forandring

Cecilia Vanman

Havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder Cecilia Vanman tager publikum med på en fascinerende rejse i Grønland. Igennem hendes arbejde og smukke fotos forstår og mærker vi, hvad Grønland er for en størrelse. Vi følger isbjergenes liv fra den mægtige indlandsis til isbræer og det åbne havn, møder vildt dyreliv, umådelig stor natur og besøger små bygder gemt i fjorde og bag bjerge. Vi hører om udfordringerne ved global opvarmning, trækker tråde til historiske ekspeditioner og rejser med på hundeslæde hos Sirius Patruljen Nordøstgrønland. Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia den første danske kvinde der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere.