Medlemskab af folkekirken

Når du bliver døbt i folkekirken, bliver du samtidig medlem af folkekirken.
Det er muligt at blive døbt, uanset alder.

Det er også muligt at blive medlem af folkekirken, hvis du er døbt i et andet kristent trossamfund.
Du skal tale med en præst om hvordan det foregår.

Genindtræden i folkekirken
Du kan til en hver tid genstarte dit medlemskab i folkekirken. Hvis du ændre mening efter din udmeldelse.
Du skal kontakte din lokale kirke.
Denne formular skal udfyldes inden, eller ved kontakt med kirken.

Udmeldelse af folkekirken
Udmeldelse kan ske ved skriftlig henvendelse til sognepræsten eller kirkekontoret i det sogn, hvor man bor. Udmeldelse kan også ske ved, at man personligt møder op hos sognepræsten eller på kirkekontoret.
Når man meddeler, at man vil træde ud af folkekirken, skal man oplyse, hvor og hvornår man er født og døbt. Når man er udmeldt af folkekirken har man ikke længere ret til at blive betjent af folkekirkens præster.

På folkekirken.dk kan du læse mere om økonomien, organisationen og indholdet i folkekirken.